Näin joulun aikaan tulee paljon hyviä leffoja tv:stä. Sellaisia, joita ei ehkä muuten katsoisi. Ne voivat olla vanhoja tai jotenkin "vähemmälle" huomiolle jääneitä. Lisäksi, näytetään monia klassikoita.

Tässä joitakin leffoja, joihin ihastuin tai, jotka katsoin, kun ei ollu parempaakaan tekemistä.

 

This time around - Lemmen pelisäännöt

Arvosana (4-10): 8½

 

Surkeasti nimetty elokuva on itse asiassa ihan hyvä. Juonihan on ihan perus: Suosittu poika on yläasteella kiusannut nörttityttöä ja kun tämä nörttityttö sitten kasvaa kauniiksi aikuiseksi, hän päättää kostaa. Tapahtumat etenevät aika hauskasti, vaikka elokuva onkin aika simppeli. Kannattaa katsoa, jos pitää yksinkertaisista 'nykyajan' rakkausstooreista. Eikä tuo Austin Green niin pahan näköinen ole...

 

The Bodyguard

Arvosana (4-10): 10-

Aivan älyttömän ihana leffa! Juuri ihana juoni: Kaunista ja kuuluisaa laulajatarta uhkaillaan ja pelotellaan ja sen takia hänelle hommataan henkivartija. Laulajatar  ( Whitney Houston) ja kovapintainen henkivartija (Kevin Costner) rakastuvat.

Leffa on aika vanha ja sen takia muoti hiukan vanhentunutta, mutta se ei haittaa kun kokonaisuus on ihana. Kannattaa muuten tutustua leffan soundtrackiin; se on maailman eniten myydyin soundtrack ja on muuten ihan mielettömän hyvä!

Kevin Costner näyttää hyvältä mustasa puvussa ja Whitney Houston hoitaa laulamisen mallikkaasti. Mitä muuta voit odottaa leffalta?

 

Casablanca

Arvosana (4-10): 7½

Mustavalkoleffa, joka on ehdottomasti klassikko. Kuuluu auttamattomasti yleissivistykseen, vaikka eiehkä mikään maailman paras elokuva olekaan. Leffa kertoo toisen maailmansodan aikaisesta Casablancasta (kaupunki), jossa amerikkalainen mies pitää menestyvää baaria. Casablanca on monille vain pysähdypaikka, josta he koittavat saada passin Amerikkaan, eikä ihmiselämä paina paljoakaan. Tuon baarin omistaja on kuvassa näkyvä Humbrey Bogart, joka koittaa selvitä Pariisissa kokemastaan romanssista. Huonosti selitetty juoni, mutta ei siinä muutenkaan paljon kehumista ole.

 

Kuningas Arthur

Arvosana (4-10): 9- 

Kertoo siis siitä tarunomaisesta kuninkaasta, joka veti miekan siitä kivestä. Elokuvassa ei periaatteessa ole juonta; siinä vain soditaan sinne tänne ja sitten on se rakkaustarina. Sotakohaukset on tehty hyvin, eivätkä ne ole edes kovin raa'asti toteutettuja, niin että tälläinen jänishousukin pystyy katsomaa. Ja se rakkaustarina; Kuningas Arthur rakastuu pelastamaansa kerettiläistyttöön (Keira Knitley). Ja sitten tälle ihananuudelle on annettu n. 5 kohtausta!! Arvatkaa vaan oonko vihanen...

Tälläsiä tuli seurattua tv:stä. Mitäs itse katsoitte lomalla?

 

Kuvien lähteet:

1) Austin Green: http://www.getthebigpicture.net/storage/pics/bag1.jpg

 2) Bodyguard: http://nychirojane.files.wordpress.com/2009/07/bif1.jpg

3) Casalanca: http://lafilmforum.files.wordpress.com/2008/02/2-14-08-casablanca.jpg

4) Kuningas Arthur: http://www.wallpapergate.com/data/media/2073/King_Arthur_001.jpg