Lomat on ihania, kun on aikaa lukea. Itse olen tänä loma-aikana lukenut viisi kirjaa ja aloittelen kuudennetta. Yksi lukemistani kirjoista kuitenkin nousi esille huomattavalla tavalla ja toivoisin, että jotkut edes viitsisivät tämän kirjan lukea

Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

Kuvan lähde: http://salamatkustajansyntyma.files.wordpress.com/2009/11/tuhat-loistavaa-aurinkoa1.jpg

Kirja kertoo afganistanilaisista naisista, jotka monien käänteiden jälkeen joutuvat saman miehen vaimoiksi. Se kertoo näiden kahden naisen tarinan, joka sisältää paljon sellaista tuskaa, jota välttämättä suomalainen nainen ei joudu koskaan kokemaan. He joutuvat kokemaan väkivaltaa perheessään, halveksuntaa ja etenkin Afganistanissa riehuvan sodan kauhuja. Kuitenkaan he eivät lannistu, vaan jaksavat uskoa parempaan ja aikaan, jolloin hekin voisivat lla vapaita.

Kirja kertoo Afganistanin sotaisasta lähihistoriasta ja naisia halventavasta yhteiskunnasta. Minulle se kertoi paljon uutta, sellaista, josta en ole tiennyt tai välttämättä muistanut. Se kosketti paljon puhuvalla kertomuksella naisten epätasa-arvoisuudesta, jota itse en ole koskaan joutunut kokemaan. Se muistutti siitä, että kaikkialla asiat eivät ole niin hyvin kuin täällä Suomessa.

Kirja oli mukaansatempaava ja koukuttava ja sitä oli helppo lukea, vaikka aihe olikin näin vaikea. Luvut ovat lyhyitä, eikä kirja itsekään ole kovin paksu. Suosittelen todella paljon tätä kirjaa, jos haluat lukea jotakin jolla on oikeasti väliä.

R