Pakkohan tästäkin oli kirjoittaa:) Vuoden parhaimmaksi julistettu elokuva, joka toisten mielestä on aivan surkea.  Toiselle planeetalle sijoittuva elokuva on Titanicin ohjaajan käsialaa; aikamoinen ennakko-odotus tästä ainakin minulle syntyi (Titanic on ehdottomasti yksi maailman parhaimpia elokuvia).

Elokuvan pääkysymys on Pandoran alkuasukkaat vastaan amerikkalaiset. Peruslaatuinen hyvät vastaan pahat. Ja, kun päähenkilö Jake Sully pääsee tutustumaan Na'vi-heimon elämään, hän tietysti rakastuu päällikön tyttäreen. Eihän muut kelpaiskaan? :)

Itse näin elokuvan 3D-versiona, niin kuin varmaan suurin osa muistakin elokuvan nähneistä.  Tämä oli ensimmäinen näkemäni 3D-elokuva ja kieltämättä vähän petyin. Ennen elokuvaa mainoksissa 3D vaikutti tosi hyvältä, mutta itse elokuvassa sitä oli jotenkin huonosti hyödynnetty. Tai sitten vain silmä tottui. Esim. lohikäärmeillä ratsastus -kohdissa olisi voinut saada katsojan mahan kääntymään nurin. Viidakkokasvit oli kyllä kivasti tuotu esille 3D- jutuilla.

Monet ovat haukkuneet elokuvan juonta, mutta minusta se oli ihan hyvä. Rakkaustarinaa olisi voinut näyttää enemmän, nyt se jäi aika järkyttävällä tavalla taka-alalle. Sotakohtauksia olisi voinut poistaa runsaalla kädellä, mua ne ainakin rupes tympimään lopussa. Äänet olivat niin kovia, että korvat tintittää vieläkin. Ihan oikeasti. Mutta joo, sotakohtaukset oli tosiaan liian pitkitettyjä ja muutenkin hiukan sekavia; aina ei tajunnut mitä tapahtuis.

Kokonaisuutena sanoisin, että se oli aikalailla pikkupoikien tappovideopeli. Ei ehkä munlaiselle ihmiselle suunnattu. Mutta ei se missään tapauksessa ihan täysin huonokaan ollu. Jos sitä olis vähän muoksinu, niin tällane romantiikannälkäne teinityttöki olis innostunu.

Avatar-kuvan lähde: http://www.daemonsmovies.com/wp-content/uploads/2009/08/avatar_posters.jpg

Oottekos itse käyneet kattomassa kyseistä elokuvaa? Ässäkin varmaan käy tuon kattomassa, joten laita sitten tänne jotain omaa mielipidettä :)

R